Apró véletlen

Minden cserépkályha tulajdonos időről-időre abban a helyzetben találja magát, hogy nincs elég tüzelőanyaga. Ha van elég fa, akkor a gyújtós fogyott el, ha meg abból akad megfelelő mennyiség, akkor épp az utolsó rönköt dobja a kályhába. Persze mindenkinek megvannak a bevett forrásai, ahonnan a tűzifát be tudja szerezni. A múltkor viszont valami egészen újat hallottam. Elég mulatságos a történet, ezért úgy döntöttem, megosztom veletek Alex esetét.

Úgy adódott, hogy Alex rászánta magát egy cserépkályha építésére. Rendben el is készült, zöld borítással, már csak a „belevaló” hiányzott mellőle. Alex elkezdett utánajárni, honnan tudja a legegyszerűbben beszerezni a szükséges tűzifát. Ahogy ilyenkor bárki, az interneten próbált szerencsét, mit sem sejtve, hogy mi vár rá. A tökéletesen szakszerű üzemeltetéshez szükséges anyagok listájáról az első az aprófa volt, amit Alex meg is próbált beírni a keresőbe. Épp akkor, amikor felhívtam a hétvégi programmal kapcsolatban. A telefon csörgésére úgy megzavarodott, hogy véletlenül az aprod kulcsszóra ütötte le az entert. Így keveredett a nextapro.hu oldalra anélkül, hogy észrevette volna.

Nem mondom, hogy jól esik, de Alex a telefonbeszélgetésünk közben is folytatta a keresgélést. Gyanútlanul az apróhirdetéses oldal keresősávjába írta be a továbbiakat, és nagyot nézett, amikor minden egyéb kattintgatás nélkül megjelent előtte egy egész oldalnyi hirdetés tűzifákról, amiket különböző hirdetők eladásra kínáltak.

A véletlenek eredményeképpen Alex úgy találta meg, amit keresett, hogy nem is igazán tudott róla. De a szerencse minden bizonnyal mellette állt, mert az így megvásárolt tűzifa a következő héten valóban megérkezett, kifogástalan minőségben. Ha nem is a szokványos módon, de Alexnek is lett beszállítója, úgyhogy már ő is igazi cserépkályha tulajdonosnak számít. Üdvözlünk a köreinkben, Alex!