Cserépkályha-átrakásnak köszönhetően új motoros bőrdzseki

Úgy döntöttünk, hogy a fűtési szezon végeztével mindkét nagyobb szobában újrarakatjuk a cserépkályháinkat. Mivel ez a szeszélyes májusi időjárás miatt kissé kitolódott, nagyon nehéz volt már szakembert találni, hiszen mindenki, akit ismertünk, betáblázta már magát a későbbi időpontokra.  Úgy döntöttünk, hogy az interneten keresünk valakit, aki ért mindehhez, hátha kifogunk egy korrekt szakembert. Ez olyan jól sikerült, hogy még a motoros bőrdzseki kollekciómat is bővíteni tudtam a segítségével – na de, ne szaladjunk ennyire előre.

Amikor Feri, a cserépkályhás először eljött terepszemlére, egy gyönyörű hangú veterán motorral érkezett, ahhoz illő klasszikus motoros felszerelésben. Mivel én is nagyon kedvelem a motorozást, rögtön megnyert magának, bár még el sem kezdtünk beszélgetni a konkrét ügyről, amiért lejött hozzánk. Hamar felmérte a kályháink állapotát, az anyagigényt, majd amikor ezzel végeztünk, az árról is megállapodtunk. Nem bírtam ki, hogy a lényegi dolgok átbeszélése után rá ne tereljem a szót a motorozásra. Megmutattam neki a saját „gépsárkányomat”, s elpanaszoltam, hogy a motoros bőrdzseki amit eddig hordtam, már nagyon ramaty állapotban van, s nagyon jól jönne egy olyan kifogástalan darab, mint az övé.

Nagyon készséges volt, s ajánlott egy igazán jó minőségű, a motorosok igényei szerint alakított termékkínálattal rendelkező magyar céget, ahonnan ő is rendszeresen beszerzi a felszerelését. Amikor elköszöntünk, le is huppantam a laptopom elé, s megnéztem a kínálatot. Azonnal szemet szúrt egy szép San Remo bőrdzseki, mely marhabőrből készült, s kifejezetten a nyári túrákra alakították ki. A bőr mellett stretch betétek biztosították a megfelelő rugalmasságot, de gondoltak a szellőzésre is, a KEVLAR anyag ebből a szempontból is kiválóan kiegészítette a patinát megadó bőrt. A védelem szempontjából sem lehetett semmilyen kifogásom, könyök- és vállprotektor, valamint a hátrésznél ütéstompító hab biztosította a viselője testi épségének megőrzését.

A barátnőmnek különösen az tetszett benne, hogy voltak olyan dokumentumzsebei, melyek vízállóak voltak. Mivel egyszer sikeresen eláztattam a kutyánk oltási könyvét az egyik farmerdzsekimben, nagyon háklissá vált erre a témára. Epésen megjegyezte, hogy na, ebben nem kell félnem attól, hogy hasonló történik. Nem akartam szóvá tenni, hogy a motorozás közben viszonylag ritkán van nálam Bella oltási könyve, mert abból csak egy végeláthatatlan duzzogás következett volna, inkább lelkesen bólogattam, hogy áldását adja vásárlásomra. Nem bántam meg, hogy ez a motoros bőrdzseki lett az új társam a túrákon, biztos vagyok benne, hogy hosszabb távon is nagyon elégedett leszek vele.