Értékbecslőre volt szükségünk, nem akartuk a véletlenre bízni

Sokak életében bekövetkezik egyszer a költözés. Egy átlagos színvonalon élő embernek ez nagy lépés, nem mindegy, hogy mennyiért is sikerül eladni az ingatlanját. Többen nincsenek is tisztában azzal, hogy mi az az ár, amit elkérhetnek egy-egy ingatlanért. Sokszor közrejátszik sok más dolog is, legyen az egy 1 éves konyhabútor, beépített sütő és főzőlap, vagy éppen egy antik cserépkályha.

Az én esetemben az utóbbi volt a mérvadó, a cserépkályha.

Úgy történt ez az egész, hogy örököltem egy vidéki házat egy távolabbi rokonomtól. Nem nagyon tudtam mire vélni, miért pont rám hagyta a házát. Mivel nekem nincsen sajnos keretem arra, hogy rendbe hozassam, és fent tudjam tartani, így arra a döntésre jutottam, hogy eladom. Próbáltam tájékozódni az interneten, hogy hasonló paraméterekkel bíró, teljesen hasonló házak, mennyiért vannak fent az interneten. Nem kenyérre kellett a pénz, így aztán nem volt sürgős számomra az eladás, ki akartam várni a megfelelő pillanatot, illetve megvárni a megfelelő vevőt is.

A barátaim hosszas unszolása után, úgy határoztam, hívok egy értékbecslőt. Sokat nyaggattak ezzel a dologgal, nem szerettem volna, ha áron alul kínálnám a házat és a telket egyaránt. Fel is vettem a kapcsolatot az értékbecslővel, majd egy időpont egyeztetés után, ki is mentünk a vidéki házhoz. Amikor az udvaron voltunk, nem volt túl bíztató az arca és a hümmögése sem. A telken rendesen körbenézett, jegyzetelt is sokat, majd bementünk.értékbecslő

Eléggé baljós érzéseim voltak, majd meglátott egy ősrégi cserépkályhát és szó szerint leesett az álla, tátva maradt a szája. Kérdeztem egyből, hogy mi a baj, mi történt. Erre fel elkezdett kérdezgetni engem a cserépkályháról. Amennyit tudtam, elmeséltem az értékbecslőnek a cserépkályháról. Mondta, hogy soha nem látott még ennyire szép, antik és korához képest jó állapotú cserépkályhát. Mondtam neki, hogy a rokonom, akié a ház volt, ő cserépkályhákat készített, ez volt a szakmája és a munkája is. Ami az ő házában volt, az volt a remekműve, mondhatni. Hétvégente dolgozott rajta sok ideig mire végre elkészült. Az értékbecslő szerint ez annyira különleges és szép, hogy nagyban meg fogja dobni a háznak az értékét, sokkal többet lehet elkérni érte. Természetesen mindez azzal jár, hogy olyan vevőre kell bukkannom, aki értékeli ezt, és tudja, hogy amiatt kerül ennyibe a ház. Így nyilván szűkül a célközönségem, de mint azt már egyszer említettem, nem sürgős szerencsére a háznak az eladása, így nem okoz gondot nekem, hogy kivárjam azt a megfelelő vevőt, aki tudja, hogy mit vesz, és tudja, hogy ezt meg kell fizetni.

Nagyon jó tapasztalatom volt az értékbecslővel kapcsolatban, örülök, hogy végül engedtem a barátaim unszolásának és felhívtam, mert sokkal könnyebb így nekem, tudom, hogy ennyit biztosan elkérhetek a házért és a telekért, valamint felnyitotta a szemem, hogy micsoda kincs van a nappali sarkában. Teljesen pozitív volt összességében a benyomás, szóval fogom ezt a céget tovább ajánlani is, valamint ha netalántán újra szükségem lenne értékbecslőre, teljesen biztos, hogy őket fogom hívni, mert korrektek és profik voltak.