Hiába szeretnéd már, hogy elkészüljön a kályhád, télre, előbb inkább tetesd fel a téli gumikat!

akciós téli gumiRég óta szerettem volna a lakásba cserépkályhát. De elég sokáig nem adódott rá lehetőség. Majd nem is olyan régen sikerült eljutni oda, hogy megtehessem, hogy egy igazán profi cserépkályha tulajdonosa lehessek. Ehhez persze rengeteg mindenre volt szükségem és úgy döntöttem, hogy másokkal ellentétben én nem a kivitelező által hozott anyagokból, hanem azokból az anyagokból fogok dolgozni, amelyeket én magam vásárolok meg és hozok el. Ehhez persze kellett egy igen csak szép autós túrát tennem, amit sokáig halogattam, mert ki kellett hozzá vennem egy egész nap szabadságot. A halogatás oka persze nem csak ez volt. Nagymértékben járult hozzá az is, hogy mikor már tényleg el tudtam volna menni az nyersanyagért, hatalmas hó esett le azon a környéken, ahova mentem volna. Pedig még alig közeledtünk az ősz végéhez. Nekem pedig még nem jutott időm lecserélni a nyári gumikat télire. Arról nem is beszélve, hogy Nincs is nagyon mire, mert amit idáig használtam, azok ezt a telet már nem bírnák ki. Egy szóval muszáj volt először téli gumik után is kutatnom egy kicsit, hogy el tudjak furikázni a kályha tartozékaiért.

Szépen neki is álltam az ügynek, hiszen lassan a mi városunkba is beköszön a tél és akkor már végképp nem fogok tudni mit csinálni. A lényeg, hogy a munkahelyemen pár kollegát körbekérdezgettem, hogy ők az utóbbi időben vásároltak-e téli gumit, és ha igen, akkor merre induljak el. Mert én csak annyit tudok, hogy azért használtat szoktam venni, mert az új szett gumi, nagyon aranyárban van, és most nem igazán tehetem meg, hogy olyan sokat kiadjak rájuk. Ami azt illeti, soha sem tehetem meg, olyankor meg főleg, amikor egy nagy beruházásba vágok bele, mint például ez a cserépkályha ügy. Az egyikőjük végül megadta a nyertes gumidiszkont címét, ahol az akciós téli gumi olyan jó árban volt, hogy bolond lettem volna nem megvásárolni, állítása szerint. Na, nekem több sem kellett, azonnal este rá is kerestem és akár hiszitek, akár nem, tényleg igazat mondott. Már- már zavarba ejtően jó áraik voltak a gumiknak, így el is határoztam, hogy végül is ez csak egy kicsit drágább, mint ha használtan venném, cserébe viszont nagyon jó minőségű és teljesen új gumikhoz juthatok hozzá. A pláne pedig az, hogy a legtöbb átvételi helyen azonnal fel is teszik nekem. Így nem volt más hátra, mint megvásárolni és várni az értesítőig, amiben az áll, hogy mehetek a gumikért.

Pár napon belül pedig ezt is megkaptam, így azonnal pattantam az autómba, elmentem az átvételi pontra feltetettem és már készen is álltam a tél fogadására, na meg persze arra, hogy végre eljussak oda, ahonnan beszerzem a dolgokat a kályhához. Szerencsére sikerült is kivennem egy szabadnapot azon a héten, és el tudtam menni. Nagyon nagy szerencsém volt azzal, hogy ilyen jó, új, na meg persze akciós téli gumijaim voltak, mert hatalmas ó volt azon környéken, ahova mentem, és ha nincs a gumi, akkor én ott bizony vagy el sem tudok indulni, vagy ha mégis, akkor rettentően balesetveszélyes lett volna ez a kis kiruccanás.

Egy szó, mint száz, remekül jöttem ki végül mindenből, arról nem is beszélve, hogy a kályha tartozékok nagyon szuperek voltak és a kivitelező is teljesen el volt tőlük ájulva, arról nem is beszélve, hogy a kályha, amit készített belőlük, fantasztikus lett és rettenetesen boldoggá tette az egész családot. Alig vártuk, hogy beköszöntsön az első nagyobb hideg, mi pedig jól befűtsük a cserépkályhánkat és egy forró kakaóval a kezünkbe köré ülhessünk.