Játék a meleg kályha mellett

Jancsi, az unokaöcsém imád a nagyinál lenni, mindig hozzá igyekszik először iskola után, sosem haza. Nemcsak azért, mert a nagyi folyton elhalmozza édességgel, hanem mert nála van a családban egyedül jó meleg cserépkályha. Jancsi mindig bekuckózik mellé egy finom, puha plédbe takarózva és vagy nézi a mamával a tévét, vagy valamelyik magával vitt játékával játszik.

Történt egyszer, hogy Jancsi nálunk töltötte a hétvégét és állandóan nyúzott, hogy rendeljek neki az internetről a kedvenc játékának témájában valamit. Addig járt a nyakamra, mígnem végül beadtam a derekam és leültem vele keresni valami Minecraft-osat. Pár perc keresgélés után eljutottunk a Játék Webshop oldalára, ahol voltak Minecraft gyémánt kardok jó áron. Jancsinak azonnal megtetszettek a kardok és eldöntötte, ilyet szeretne kapni tőlem. Hát hogy is tudtam volna ellenállni annak az esdeklő tekintetnek, amit rám vetett, így amikor kiválasztotta a kedvencét, azonnal meg is rendeltem neki.

Szerencsére nem kellett sokat várni a csomagra, az pár nap alatt megérkezett hozzám. Aznap délután Jancsinak először hozzám vezetett az útja, hogy átvehesse nálam az új játékát, majd együtt átmentünk a nagymamához. Késő őszi délután volt, már elég hűvös volt az idő, így alig vártuk, hogy leülhessünk a cserépkályha mellé melegedni. A mama frissen sütött pitével és tejjel várt minket, majd Jancsival letelepedtünk a várva várt helyre és játszani kezdtünk a karddal. Én voltam a királylány, ő meg pedig a lovag, aki jön és megment engem a kardjával a gonosz sárkánytól, akit a nagyi játszott el. Annyira szeretem az ilyen idilli családi pillanatokat!