Karácsonyra jó lesz a krossz bukósisak

Tudom, még korai a karácsonyról beszélni, de én már ilyenkor megkezdem a készülődést. Persze nem arra gondolok, hogy karácsonyfát fogok vásárolni, hanem hogy már elkezdem nézegetni az ajándékokat.

A dugi ajándékok

Elég nagy a család, és sok mindenkinek kell ajándékot vásárolni. Nem feltétlenül nagy ajándékot, csak valami apróságot. De van olyan is a családban, aki kreatív ajándékot ad.  Ha időm engedi, én is szoktam készíteni ilyesmit. Van hogy gyertyát öntünk, de olyan is, hogy mondjuk teás dobozt készítünk. Egyik évben mindenki azt kapott, csak az ő ízlésének megfelelően. Volt, aki hangjegyeset, volt aki virágosat, anyukám rajong a levenduláért, de olyan is volt, aki állatosat.

Persze a gyerekeink ajándékot kapnak, bár olyan is előfordult már, hogy kaptak olyat is, a mit én készítettem. Ez azért jó, mert majd segíti az átmenetet a Jézuskás sztori kiderültekor.

Azt gondolod korai még a vásárlás

Na ezt most nem úgy kell elképzelni, hogy ezerrel belevetem shopping-list-749278_640magamat az ajándékok keresésébe. Az egésznek annyi az apropója, hogy nem szeretem a karácsonyi nagy forgatagot, nyüzsgést, és azt a sok embert. Ilyenkor viszont kevesebben vannak, és a nyár vége miatt egyre több mindent akcióznak le. Tehát ruhát ilyenkor érdemes megnézni, és vásárolni. Hiszen egy polóra mindig szükség van, nyáron is, és télen is. Vagy sok esetben ilyenkor kerülnek elő a tavaly őszi kollekció darabjai, amik már kifutottak, és nem divatosak valakik szerint. Szerintem teljesen tökéletesek.

Na ha ilyesmit látok, akkor megveszem, és elteszem a dugi karácsonyi helyemre. A fészer erre pont alkalmas, hiszen nagyon ritkán járnak ide a gyerekek, és a legfelső polcon vagy egy nagy doboz, abba szoktam gyűjteni ezeket.

A kiadások

Sokkal egyszerűbb apránként megvásárolni az ajándékokat, mint mondjuk egyben kiadni nagyobb összeget. Hiszen amúgy is elég megterhelő maga a fenyő vásár, és az étel megvásárlása is, nem hogy még mindenkinek egyszerre vásároljak. Ilyenkor az egy-egy apróság nem olyan megterhelő, szinte észre sem veszem, vagy ha valami komolyabbat találok még az is lehet, hogy belefér. Ilyen most a krossz bukósisak. A férjem egyik hobbyja a motorozás. Ha lehetőségem van, én is elmegyek vele, egy egy körre. Na idén arra gondoltam, hogy ő ezt kapná karácsonyra. Erre tuti hogy nem számítana, és ha szerencsém van, még most kifoghatok valami jó akciót is.

Persze ahányan vagyunk, annyi szokás szerint élünk, és úgy csináljuk a dolgainkat, kinek mi a jó. Te tudod már, hogy oldod meg a karácsonyi vásárlást?