Napelemes rendszer családi házra

Te tudod, hogy mibe kerül egy ilyen rendszer? Persze manapság azt olvastam, hogy egyre jobban megoszlik a vélemény arról, hogy kinek szimpatikus, és kinek nem a napelem, de azt gondolom ezt mindenki maga dönti el HA valaki szeretne egy rendszert a házára, azt gondolom, mindegy hogy kinek mi a véleménye, akkor meg is fogja majd csináltatni. Az, hogy majd hogyan válik be neki, az meg úgy is kiderül majd, és eldöntheti maga hogy megérte e?

A villanyszámla

Hát nem tudom, hogy mi vagyunk e csak az országban nagy villany használók, vagy van e rajtunk kívül is pocsékló ember. Legalább is a párom azt mondta, hogy mi azok vagyunk. Neki be nem vallanám, de azt kell hogy mondjam valahol igaza van. Hogy miért?

Nem igazán figyelünk oda arra, hogy a villany le legyen mindenhol kapcsolva. persze itt nem arra gondolok, ahol éppen tartózkodunk, hanem arra a helyiségre ahol nem. Nálunk a nappaliban szinte mindig ég a villany, és rendszerint a fürdőben is elfelejtik lekapcsolni. Persze még sorolhatnám a sok feleslegesen égő dolgot, vagy éppen a konnektorban állandóan bedugva lévő dolgokat… Ugye ma már bizonyított, hogy ez is milyen sokat fogyaszt. De nem sokkal egyszerűbb, ha csak oda megy az ember, és használja az adott eszközt, mint sem a zsinór kibogozásával, vagy éppen bedugásával foglalkozna. Így mi elég sok áramot használunk el.solar-panel-1329982_640

A vidéki élet velejárója még az is, hogy azért nem csak benti dolgokat használunk, így nem csak ezek fogyasztanak áramot. Nektek vannak kinti gépjeitek, amik árammal működnek? Ilyen mondjuk a fűnyíró, vagy éppen a beton keverő, vagy ha mondjuk a párom a műhelyt használja. Jó persze ezek nem olyan mindennapi fogyasztók, de azért igen csak jelentősen befolyásolják a számlát néha.

A napelem

A fent említett számlából kiindulva jött az ötlet, hogy utána nézzek, hogy mennyibe is kerülhet egy napelemes rendszer családi házra? Mivel az ismerősök körében nem találtam olyat, aki ezzel foglalkozna, így az internetet hívtam segítségül, hogy mit is ír róla. Találtam persze sok hasznos információt, és árakat is. Na persze ezek nem mondtak sokat, mert azt sem tudtam, hogy hogyan kell kiszámolni, hogy mekkora rendszer kell nekünk, így az árát sem tudtam Voltak szép alacsony összegek, és magasok is, persze ezek már a nagyobb rendszereknél. Azért azt nem gondoltam, hogy nekünk giga nagyságú kellene. Tudom, hogy vicces megfogalmazás, de másképp elég nehéz lenne. Aztán minden kérdést megvitatva arra jutottam a párommal, hogy kérjünk mi is egy ajánlatot, vagy mit is. Valahogy így említette az az oldal, ahol megnéztem.

Ezzel még nem kötelezem el magamat semmire, viszont tudok már mivel számolni, hogy nekünk mennyibe is kerülne egy napelemes rendszer családi házra.