Raktár polcot vettünk a nagyinak

Az én nagymamámat Erzsébetnek hívják, de mindenki csak Erzsinek szólítja. Már nagyon régóta él abban a házban, ahol most lakik. Sokszor meglátogatjuk, hiszen mióta elment a nagypapa, nagyon magányosnak érzi magát. Van egy régi cserépkályhája. Nagyon szereti azt a cserépkályhát. Már sokat mondtuk neki, hogy ki kéne dobnia, hiszen olyan régi, ócska, és hozunk a helyére újat, de a nagyi ragaszkodik a cserépkályhához. Azt mondta azért ragaszkodik hozzá, mert azokat még a nagypapa vette neki. El is mesélte a történetét. A történet szerint ugyanis, már házasok voltak, amikor Erzsi mama meglátta a szép cserépkályhát, és elkezdte nógatni a nagypapát, hogy vegye meg. De a nagypapának nem tetszett és azt mondta, most nincs rá pénz. Azonban suttyómba, elkezdett túlórázni, éjszaka eljárt dolgozni, és a mama már azt hitte, hogy megcsalja, amikor kiderült, hogy csak azért dolgozott, hogy azt a drága cserépkályhát meg tudja venni a nagyinak. Ez olyan megható, Erzsi mamának mindig könnybe lábad a szeme, mikor elmeséli. És sokszor nekünk is. Erzsi mamának van egy kisebb raktár szobája, ahol a nagypapa dolgait tartja. Főleg könyveket. Mondtuk neki, hogy akkor már jobb lenne eladni, megválni tőlük, de a nagyi nem engedi. Még nem tudja elengedni.

raktar polc

Viszont abban a raktár helyiségben eléggé össze-vissza vannak a dolgok. Egymás hegyén-hátán, egy kis rend, vagyis egy kis raktárpolc jól jönne neki. Rávettük a nagyit, hogy ha van egy kis ideje, akkor tegyük rendbe, és vegyünk oda polcokat. A nagyi sok unszolásra beleegyezett. Már csak az volt a kérdés, hogy honnan rendeljünk. Mivel a nagyi egy kis faluba lakik, nincs a közelébe semmilyen bolt. Így mindenképp a házhoz szállítás lenne opcionális, meg a jó ár-érték arány. Végre találtunk egy webshopot, ahol jó minőségű raktár polcokat kínáltak széles választékon. 

Olyan ajánlatok voltak, amiket könnyű volt összeszerelni és jó áron lehetett hozzájuk jutni. Egyedileg a nagyira igényeire szabható polcok, gyors kiszállítás ígérete várt minket. A fémpolcokat ajánlották, és azok közül is a csavarmentes változatot. A csavarmentes fémpolc biztonságosabb, egyszerűbb és még olcsóbb is, mint a csavaros változat. Nagy a polcok teherbírása és a gyártó garanciát is vállal a termékeire. Kis súlya és könnyű és gyors összeszerelhetősége miatt ez volt a legjobb megoldás a nagyinak. A leírás szerint 2-3 nap alatt kiszállítják. 

Na, erre kíváncsi voltam, mivel a nagyi egy nagyon kicsi, mindentől távoli faluban lakott. Általában mindig elvesztek a csomagjai, vagy később érkeztek meg, mint nekünk, ha rendelt valamit. Most utánajárunk, hogy az említett kereskedés ki tudja-e szállítani 3 napon belül. A kedves hang, akivel egyeztettük telefonon a rendelést, biztosított róla, hogy hamar meg fog érkezni. Megrendeltük. Vártunk, és pontosan 3 nap múlva hívott a nagyi, hogy megérkeztek a polcok. Nem hittünk a szemünknek! Akarom mondani a nagyi hangjának, mivel telefonon beszéltünk. Azonnal kocsiba is pattantunk és indultunk is segíteni neki. Szépen kirámoltunk, kitakarítottunk aztán pedig felszereltük a polcokat. Nagyon szépen, ízlésesen néztek kis és nem volt nehéz összeszerelni. Mikor összeállítottuk a jó kis polcrendszert, elkezdtük rá felpakolni a dolgokat. Beletelt egy kis időbe mire végeztünk, de a munka meghozta gyümölcsét: sokkal szebben nézett ki a raktár szoba, és még helyet is sikerült fölszabadítani. Miután készen lett minden a nagyi megkínált minket az ő kivételesen finom almás pitéjéből. Nagyi istenien tudja elkészíteni az almás pitét, így hát aztán nem is volt kérdés, hogy kérünk. Sőt, a testvéreimmel mind egy szálig elfogyasztottuk. Az öcsém még szinte a tepsit is kinyalta. Azt mondta a nagyi, hogy még szívesen készít almás pitét bármikor, csak hívjuk fel telefonon előtte egy nappal és megcsinálja. Nem kell ahhoz mást tennünk. Mi megköszöntük a kedvességét és tovább álltunk. Megígértük, hogy még hívjuk és meglátogatjuk. Hiába, a nagyinak bizony arany szíve van!