Új cserépkályha mellé nem árt egy pannonsafe lakásbiztosítás sem

Hosszú ideje tervezgettük már, hogy építtetünk a házunkba egy cserépkályhát, ugyanis nincs még egy fűtési módszer, amivel annyira kellemes meleget lehet varázsolni. Én is cserépkályha mellett nőttem fel, pontosan tudom, hogy mennyire jó, ezért a feleségemet sem szerettem volna, hogy kimaradjon belőle. Náluk kazán volt, ami szintén nem rossz, de azért mégsem kályha. Csakhogy amikor végre összegyűlt rá a pénz, akkor jött képbe a pannonsafe lakásbiztosítás, amit egy kollégám ajánlott nekem, és őszintén szólva eléggé el is gondolkodtatott.

Mert hát ne szépítsük, a cserépkályhában bizony tűz ég, ami igen veszélyes. És most nem arra gondolok, hogy kipattog a parázs, kigyullad a ház, mert bolond, aki nem tesz az ajtó elé szikrafogó tálcát, de sajnos sok egyéb módon is történhet baj. Például ha nyitva marad a kályhaajtóm esetleg megsérül odabent a füstelvezető rendszer, akkor eláraszthat minket a füst, és egy csomó mindenünk tönkremegy. Mert ha egy kályha jól meg van építve, akkor az összeomlani vagy összetörni biztosan nem fog, főleg ha vigyázunk rá, de szem előtt kell tartani, hogy bizony kockázatai is vannak.

pannonsafe lakásbiztosítás

Tehát mint mondtam, egy kollégám ajánlotta, nézzek utána milyen jó a pannonsafe lakásbiztosítás, mert ő ilyen jóval még nemigen találkozott. Kértem, hogy mutassa meg, hol is találok bármit erről a cégről, ő pedig készséggel elküldte nekem az oldaluk linkjét, mert a diktálgatás meg körülírás helyett ez a legegyszerűbb. Úgyhogy ebédidőben szépen nekiálltam végigtanulmányozni, mit is kínál számunkra a Pannonsafe. Rendesen meglepődtem, hogy mi mindenre ki lehet terjeszteni a biztosításukat, olyasmire is, aminek hallatára más biztosítóknál kiröhögnének. És ott volt, ami nekem, nekünk személy szerint a legfontosabb: füst okozta kárra is lehet biztosítást kötni! Mintha csak nekünk találták volna ki! Ennél jobbat nem is igen kívánhattam volna, úgyhogy este megbeszéltem a feleségemmel, és elszántuk magunkat a cselekvésre.

Sajnos a régi biztosításunk felmondása nem ment olyan könnyen, mint terveztük, az a társaság úgy ránk telepedett, mint egy pióca. Kifogásokat kerestek, soha nem látott szerződési pontokra hivatkoztak, szóval keresték az ürügyet, hogy továbbra is nekik kelljen fizetnem. Mondjuk engem sem ejtettek a fejemre, úgyhogy amikor már odáig fajult a dolog, hogy ügyvéddel és fogyasztóvédelemmel kezdtem fenyegetőzni, akkor végül kötélnek álltak és sikeresen szerződést bontottunk. Nem sokkal később már konzultáltunk is a Pannonsafe-fel, és ki is terjesztettük a biztosítást olyan dolgokra, amik eszünkbe jutottak, és nálunk előfordulhatnak, de mondjuk egy panellakásban nem.

Végső soron semmivel sem kerül többe az újonnan megkötött pannonsafe lakásbiztosítás, mint amit régebben fizettünk, viszont sok olyan körülmény, esetleges kárforrás is bele van foglalva, amilyenek az előzőben még esetleges módosítás után se nagyon fordulhattak volna elő, már ha hajlandóak lettek volna módosítani. Szomorú, hogy az ember 10 éven át fizet egy szolgáltatást, hogy azután úgy bánjanak vele, mint a nem kívánt vendéggel… Mindenesetre eddig a Pannonsafe messze szimpatikusabb, mint amilyen az előző biztosítótársaság volt: kedvesek és informatívak, bármilyen kérdést tettem fel, akármilyen igény jutott az eszembe, nem maradtam válasz nélkül. Ha minden szolgáltató ilyen rendes és segítőkész lenne az ügyfeleivel, azt hiszem, kevesebb morcos, házsártos ember járkálna köztünk. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a biztosítót, hiszen ritkán találni ilyen korrekt és megbízható céget.